Wat is mijn achtergrond?

Mijn naam is Hélène Nieuwenhuijsen – Manders Vanaf 1987 ben ik werkzaam bij Onderwijsgroep Tilburg (ROC). Hier werk ik sinds 2008 als Coördinator Studieloopbaanbegeleiding en Zorgcoordinator aan de school voor ICT en Mediatechnologie.

Mijn huidige werkzaamheden bestaan o.a. uit het begeleiden van studenten die om diverse redenen stagneren in hun studieproces. Het kan zijn door ziekte en/of veel verzuim, persoonlijke omstandigheden of door beperkingen waardoor ze recht hebben op extra begeleiding.

Het kan ook zijn dat leerlingen in een studierichting zitten die niet voldoet aan hun verwachtingen waardoor ze het risico lopen om voortijdig hun opleiding te verlaten. De begeleiding is met name gericht op het inzichtelijke maken van alle persoons- en omgevingsfactoren met als doel de student zo goed mogelijk te begeleiden naar een einddiploma, een alternatieve- en passende studierichting of vervolgopleiding.


Smiley face

Recente werkzaamheden

– diagnostisch onderzoek (Expertisecentrum van het ROC).

– studentenraadpleging bij BBL en BOL leerlingen voor de school voor Techniek (afdeling Kwaliteitszorg).

– sociale vaardigheidstrainingen (moeilijk lerende jongeren).

 

Naast mijn WO opleiding Psychologie (met aantekening Psychodiagnostiek) heb ik verschillende trainingen en workshops gevolgd zoals:

– Positieve Psychologie (11 congressen)

– Wanhopige jongeren (Medilex)

– Studiekeuzebegeleiding (Ton Luken)

– Interculturele Psychodiagnostiek (Open Universiteit)

– Zelfdodingdreiging

– Grenzen aan de zorg

– Coach/ mentor trainingen

– Intervisietrainingen

– Interne Auditor

– Training ‘Begeleid Zelfstandig Leren’

– Goldsteintraining